In de zomer van 2018 hebben we de oude sporthal De Schakel in Nieuwleusen circulair gesloopt. Nagenoeg al het materiaal is hergebruikt. Ten eerste zijn de hallen gedemonteerd en deze zijn in Roemenië weer opgebouwd. Zelfs de isolatie is hergebruikt.

De inboedel is door de Gemeente Dalfsen beschikbaar gesteld aan de sportverenigingen en het overige is verkocht. Denk hierbij aan deuren, kozijnen, installaties, verlichtingsarmaturen, systeemplafond, scheidingswanden, UPS, brandblusinstallatie, interieur en bestratingsmateriaal. Dit alles is hergebruikt in de oorspronkelijke vorm.

Vervolgens is de kantine gestript, waarna de balken, het ijzer en de dakbedekking opnieuw gebruikt zijn. Tenslotte zijn we tot het slopen overgegaan. Waarbij de grootste stroom, namelijk het puin, ter plekke is gebroken en door de opdrachtgever is hergebruikt. Het hout is gebruikt als brandstof voor het verwarmen van kassen. Zo zijn ook alle grondstoffen gerecycled.

Hoogeboom Raalte hecht veel waarde aan het circulair slopen. Deelname aan branche-initiatieven en eigen ontwikkelingen dragen bij aan een Circulaire Economie.