Kijkdag

De circulaire sloop aan de Kruissteenweg 46 t/m 88 in Wierden is gestart met een kijkdag. Bouwmateriaal of groen uit de tuin is voor een leuk bedrag verkocht aan belangstellenden. De opbrengst is gegaan naar Inloophuis Jij en Wij in Wierden. Nadat al het herbruikbare materiaal een nieuwe bestemming heeft gekregen, zijn de woningen gesloopt. Dura Vermeer bouwt op deze plek tien levensloopgeschikte woningen, acht gezinswoningen en een aangepaste woning voor woningcorporatie Reggewoon. 

Infiltratiesysteem 

In de eerste fase hebben wij een infiltratiesysteem ontwikkelt. Puin van de toen gesloopte huizen van de 1e Esweg in Wierden is gebroken tot menggranulaat. Dit granulaat is op diezelfde plek gebruikt voor de infiltratie. Het regenwater wordt zo verwerkt waar het valt. Hetgeen verdroging van de grond of overbelasting van het riool reduceert. Deze duurzame circulaire herontwikkeling van de woonwijk, krijgt in de tweede fase, aan de Kruissteenweg, een vervolg.

Van alle markten thuis

Voor ons is dit een prachtig mooi project. Want alles wat we in huis hebben, voeren we hier uit. Na de asbestsanering de hierboven genoemde circulaire sloop. Daarna het grondwerk en de aanleg van de riolering. Inclusief het genoemde infiltratiesysteem. En na de bouw van de woningen ronden we af met het straatwerk en de groenvoorziening. Onze vakmensen zijn ook hier sterk in uitvoering met modern materieel.