Op zoek naar een balk, deur of kozijn? Kom kijken in onze circulaire HUB. Hier vindt u alle her te gebruiken bouwmaterialen.
Een speciaal welkom in Raalte. Op woensdag 9 februari van 14-16 uur aan de Stobbenbroekerweg 16. In De Week van de Circulaire Economie.

Al zo’n drie jaar houden we ons bezig met circulaire sloop. Wij beschikken in Raalte, Zwolle en Apeldoorn over een circulaire HUB. Een opslagplaats voor circulaire bouwmaterialen, van waaruit ook verkocht wordt. Een volgende stap is refurbishen. Producten opknappen, zodat die ook herbruikbaar worden.

Verminderen gebruik nieuwe materialen

In de HUB kan iedereen die op zoek is naar bouwmaterialen terecht. Klussers gaan meestal naar de bouwmarkt om nieuwe materialen op te halen. Iedereen die bezig is met een uitbouw, veranda of iets dergelijks zouden we willen meegeven: Kom eens kijken in onze HUB! Een mooie manier om mee te werken aan het verminderen van het gebruik van nieuwe materialen.

Circulaire HUB in Raalte, Zwolle en Apeldoorn

Circulaire sloop is een nieuwe manier van slopen. In het verleden werd een gebouw bij wijze van spreken door de sloopkogel gedemonteerd. De minerale stroom voor puin ging naar de recycling. Daar werd het puin gebroken om vervolgens, onder de weg, als fundatiemateriaal te worden toegepast. Bij circulaire sloop bekijken we eerst of er nog producten in het pand zitten, die geschikt zijn voor hergebruik. Bijvoorbeeld kozijnen, deuren of wasbakken. Die producten proberen we te verkopen. In eerste instantie vanaf de sloop locatie. En in tweede instantie vanuit de circulaire HUB:

    • in Raalte, Stobbenbroekerweg 16
    • in Zwolle, Rijnlandstraat 5
    • Apeldoorn, Kanaal Zuid 104a

De openingstijden zijn gelijk aan die van de recyclingterreinen.

Een circulaire economie waarin geen afval bestaat en grondstoffen steeds opnieuw worden gebruikt. Een ideaal waar momenteel veel over gepraat wordt, zeker nu ons land voor de opgave staat om in 2050 honderd procent circulair te zijn. Bij Hoogeboom blijft het niet bij woorden. Het bedrijf, met doeners die van aanpakken houden, is er al volop mee aan de slag!