Over laadschoppen

Een laadschop of shovel, ook wel wiellaadschop genoemd, wordt onder andere gebruikt bij grondverzet. Aan de laadschop kunnen verschillende hulpstukken gekoppeld worden, zoals palletvorken, een rolbezem, een schudbak, een dichte bak, een puinbak, een stenenklem, een hijsmast of een stenenrotator. Laadschoppen zijn daardoor voor erg veel verschillende werkzaamheden geschikt, zoals zeven, bijzetten van stenen, schoon schudden van klinkers, palletvervoer, enz. Regulier wordt een laadschop gebruikt voor transport van zand van de kuil naar een bult of om een terrein te egaliseren. Er zijn ook shovels met een vast voorzetstuk. Een shovel heeft vaak een knikbesturing, waardoor deze zeer wendbaar is. Het eigengewicht van onze shovels loopt van 1.100 kg tot 30.000 kg (30 ton). In tegenstelling tot een dieplepel kan een shovel niet erg diep graven beneden het niveau van de wielen.

Toepassing laadschop

Een laadschop wordt in veel branches gebruikt. De bekendste branches zijn de grondverzetbedrijven en de gww-sector, maar ook hoveniers, sloopbedrijven en bouwbedrijven gebruiken shovels. Shovels worden tegenwoordig ook regelmatig gebruikt om mechanisch te bestraten. In de agrarische sector worden deze multifunctionele machines ook vaak ingezet. Door de knikbesturing – in combinatie met de geringe breedte – kunt u met een shovel op elke plek komen waar u maar wilt. Een shovel is op verschillende soorten terreinen prima te gebruiken.

Onze laadschoppen

De kleinste laadschop bij Hoogeboom is 90 cm breed en onze grootste shovel is 260 cm breed. De grotere machines zijn allemaal uitgevoerd met airco en dat zorgt voor aangename werkomstandigheden. De grotere shovels beschikken bovendien over een overdrukcabine, zodat ze ook prima inzetbaar zijn bij saneringen.